Fransızların Urfa’yı terk etmek zorunda kaldığı anlaşmanın imzaladığı Millet köprüsü ziyaretçilerini bekliyor.Ortadoğu’nun en kadim kentlerinden olan Şanlıurfa, tarihi yapılarıyla göz doldurmaya devam ediyor. Ören yerleri, tarihi köprüleri, Balıklıgöl’ü ve Göbeklitepesi ile her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Şanlıurfa’da henüz keşfedilmemiş tarihi yapılar da ziyaretçilerini bekliyor.
Şanlıurfa Valiliği restore etti
Şanlıurfa’yı ikiye ayıran Karakoyun Deresi üzerinde 1903 yılında inşa edildiği bilinen Millet Köprüsü tarihsel açıdan özel bir yere sahip bir yapı olarak öne çıkıyor. 2001 yılında Şanlıurfa Valiliği’nin girişimleri ile restore edilen Millet Köprüsü’nün siyasi anlamda da özel bir yeri var.İşgal kuvvetleri ile anlaşmanın imzalandığı köprüdür
Tarihi köprü’nün yapısına bakıldığında zamanında su kemeri olarak da kullanıldığı anlaşılıyor. Oldukça yüksek ve görkemli olan Millet Köprüsü, Milli Mücadele sonrası, işgal kuvvetlerini şehri terk etmek zorunda bırakan antlaşmanın da imzalandığı yerdir. Günümüzde yaya trafiğine açık olan Millet Köprüsü yerli ve yabancı turistlerin ziyaretini bekliyor. Hemen yanı başında bulunan Hızmalı Köprü de tarihi yapısı ile dikkat çeken tarihi yapılar arasında dikkat çekiyor.