Kardiyoloji uzmanları, kalp kapağı üzerinde daha önce yapılan bir işlem üzerine ikinci bir kapak takma uygulamasını başarıyla gerçekleştirdi.
“Nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle polikliniğimize başvuran hastamızın tetkiklerinde, kalp kapağında tekrar kaçırma olduğu tespit edildi. Artan kireçlenme nedeniyle kalp kapak içerisine yeniden kapak takılması gerektiği görüldü. Bu işlemde açık kalp ameliyatı yerine, transfemoral yolla minimal invaziv bir yöntem tercih ederek kapak değişimini sorunsuz şekilde gerçekleştirdik” dedi.
Operatör Doktor Çiçek, “Bu tür hastalara müdahale edilmediği takdirde yoğun bakım yatışları ve ölüm riski görülebilir. Geçmişte sadece ameliyatla tedavi edilebilen bu sorun, artık TAVİ yöntemiyle kasıktan yapılan bir işlemle çözülebiliyor. Hastanemiz bu yöntemi son üç yıldır başarıyla uygulamaktadır.” şeklinde konuştu.
3 Yıllık Sürecin Ardından Yeni Bir Müdahale Gerekli Oldu
Hastanın 3 yıl önce kalp kapak değişim ameliyatı geçirdiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Çetin, operasyonun detaylarını paylaştı:“Nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayetiyle polikliniğimize başvuran hastamızın tetkiklerinde, kalp kapağında tekrar kaçırma olduğu tespit edildi. Artan kireçlenme nedeniyle kalp kapak içerisine yeniden kapak takılması gerektiği görüldü. Bu işlemde açık kalp ameliyatı yerine, transfemoral yolla minimal invaziv bir yöntem tercih ederek kapak değişimini sorunsuz şekilde gerçekleştirdik” dedi.
İleri Aort Darlığında TAVİ Yöntemi Hayat Kurtarıyor
İleri aort darlığının özellikle yaşlı bireylerde ciddi bir sağlık sorunu olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Op. Dr. Ömer Faruk Çiçek, bu durumun tedavi edilmediğinde ağır sonuçlara yol açabileceğini vurguladı:Operatör Doktor Çiçek, “Bu tür hastalara müdahale edilmediği takdirde yoğun bakım yatışları ve ölüm riski görülebilir. Geçmişte sadece ameliyatla tedavi edilebilen bu sorun, artık TAVİ yöntemiyle kasıktan yapılan bir işlemle çözülebiliyor. Hastanemiz bu yöntemi son üç yıldır başarıyla uygulamaktadır.” şeklinde konuştu.