Gaziantep’in Nizip ilçesinde bir akaryakıt tankerinin patlaması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, olay Nizip Sanayi Sitesi’nde bir imalathanede meydana geldi. Bakım için getirilen bir akaryakıt tankerinde çalışma yapıldığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle Patlama yaşandı.
Patlamanın ardından çıkan yangın kısa sürede büyürken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede, 45 yaşındaki Mehmet Horuz ve 17 yaşındaki Alperen Kılıçparlar’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Ağır yaralanan 3 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
Yetkililer olayla ilgili soruşturma başlatırken, patlamanın kesin nedeninin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.