Dr. Balyen, “Duane sendromu doğumsal bir şaşılık tipidir. Doğumsal olarak 6. Kraniyal sinirin olmaması nedeniyle paralitik ve buna karşılık dış rektus kasının 3. sinirden değişik oranlarda aberran inervasyon alması nedeniyle restriktif bir şaşılık durumudur. Duane sendromunun farklı klinik tipleri olmakla beraber en sık görülen tipik formunda hastada etkilenen gözde dışa bakış kısıtlılığı ve içe bakışta göz kapaklarında daralma görülür. Hastaların çoğunda içe şaşılık ve dışa bakış kısıtlılığı mevcuttur. Bir kısmında tabloya içe bakarken kapak aralığında daralma ve/veya göz küresinin istemsiz olarak yukarı veya nadiren aşağı doğru devrilmesi eşlik eder. Dedi.
Dr. Balyen, “Buradaki temel sorun gözün dışa hareketinden sorumlu olan kası çalıştıran sinirin yokluğudur. Anne karnındaki gelişim sırasında gözü dışa hareket ettiren kasa normalde diğer kasları çalıştıran sinir lif gönderir, buna bağlı olarak göz içe hareket ederken gevşemesi gereken kasta bir kasılma olur ve içe bakış sırasında göz geriye doğru çekilir” dedi.Dr. Balyen, ''Şaşılık ve Nistagmus nedeniyle polikliniğimize başvuran tüm hastalarımızı sorunsuz bir şekilde tedavi ve ameliyat ediyoruz'' dedi. Bu hastanın zor bir vaka olduğunu ifade eden Dr. Balyen, “Hastanın şaşılık nedeniyle daha önce ameliyat geçirmiş olması hem de hastanın Duane sendromu olması sebebiyle çok zor bir vaka idi. Hastanemizin imkân ve kaynakları ile hastamızı geçen Cuma günü sorunsuz bir şekilde ameliyata aldık ve ameliyat ettik. Ameliyat sonrası her iki gözü de paralel ve mükemmel bir vaziyete geldi. Hastamızın göz kaymasından dolayı psikolojisinin de düzeldiğini, artık aynalara baktığını ve insanların arasına serbestçe çıkabileceğini ifade etti” dedi.
Dr. Balyen şunları söyledi: “Bu ameliyatın başarısında emeği geçen başta ameliyat ekibim olmak üzere, tüm klinik ve poliklinik ekibimi kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Bununla beraber iyi bir akademik ve klinik ortam bizlere sağlayan başta bölüm başkanımız Doç. Dr. Ali Şimşek, Başhekimiz Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek ve fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Halil Çiftçi ve Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve fakültemizin diğer değerli yöneticilerini teşekkür ediyorum” dedi.
Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek ise yapmış olduğu açıklamada "Bölgede birçok merkezde yapılamayan operasyonlar, hastanemizde gerçekleştiriliyor olması gurur vericidir. Üniversite hastanemiz Şanlıurfa’daki hastalara umut olduğu gibi bölgedeki hastalara da umut olmaya devam ediyor" diye konuştu.