GAP İdaresi Başkanı Dr. Hasan Maral, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık ve Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinliğe,ilgili kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılım sağladı.
Suyun kültürel mirasından kesitler ve iyi örneklerinin faydalanıcıları aracılığıyla katılımcılara sunulduğu etkinlik kapsamında, su yönetimi konusunda yenilenebilir enerji kullanımı imkanları, güneş pilli kanalüstü sulama pilot projesi, iklim dostu çözümler gibi yenilikçi yaklaşımlar ele alındı.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Hasan MARAL etkinlikte yaptığı açılış konuşmasında, suyun etkin ve verimli kullanımının önemini vurgulayarak “GAP Bölge Kalkınma İdaresi olarak sorumlu olduğumuz bölgede sürdürülebilir su yönetimi için son derece önemli projeler yürütüyoruz.Mevcut su altyapımız üzerine verimlilik tasarruf ve sürdürülebilirliğe dayalı yeni bir süreç inşa edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.
Beslenme Uzmanı, FAO Destekçisi Dilara Koçak moderatörlüğünde gerçekleşen GAP Bölgesinde Suyun İzinde: Başarılı Uygulama Örnekleri konulu panelde;
“Daha iyi gıda üretimi için daha iyi su yönetimi - suyun tasarrufunda teknoloji ve inovasyon” konusunda Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şenbayar, “Kimseyi geride bırakmadan kuraklıkla baş etme - GAP bölgesinde suyun kültürel mirasından kesitler” konusunda Silopi Yer fıstığı Üreticileri Birlik Başkanı Emin Soysal, Moringa Girişimci Kadınlar Üretim ve Kalkınma Kooperatifi adına Aysel Eskici ve Sevgi Kütüs, “Daha iyi bir çevre için sulamada iklim dostu çözümler – Yenilenebilir enerji suyun hizmetinde” konusunda Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ümran Atay konuşmacı olarak yer aldı.