Ramazan ayının en mübarek gecelerinden biri olan Kadir Gecesi, tüm İslam dünyasında olduğu gibi Şanlıurfa’da da coşku ve huşu içinde idrak ediliyor. Şanlıurfa Şıracılar ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Ahmet Aslan, Kadir Gecesi vesilesiyle yaptığı açıklamada, Ramazan’ın manevi gücünden faydalanmanın önemine değindi.
Aslan, Kadir Gecesi'nin sadece bireysel ibadet değil, aynı zamanda toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma içinde olmanın önemini vurguladı. "Kadir Gecesi, Kur'an'ın indirildiği, bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Bu mübarek gecede dualarımızı yaparken, başta vatanımız ve milletimiz olmak üzere tüm insanlık için hayırlı dileklerde bulunmalıyız. Bu özel günde, Şanlıurfa’daki tüm esnaflarımız ve vatandaşlarımızın manevi huzura ermesini diliyorum." dedi.
Ramazan ayında esnaf olarak sorumluluklarının farkında olduklarını belirten Ahmet Aslan, "İftar sofralarının bereketi, Ramazan boyunca paylaşmanın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın sembolüdür. Biz de Şanlıurfa Şıracılar ve Kuruyemişçiler Odası olarak, geleneksel lezzetlerimizi bu mübarek günlerde halkımıza en iyi şekilde sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
Kadir Gecesi'nde yapılan ibadetlerin ve duaların, tüm Türkiye'deki esnafın ve halkın huzur ve barış içinde yaşaması için önemli olduğunu belirten Aslan, vatandaşları birbirlerine destek olmaya ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye davet etti.
Ahmet Aslan son olarak, "Bu mübarek geceyi fırsat bilerek, hayır işlerimizi çoğaltalım, dualarımızda hem kendimizi hem de tüm insanları unutmayalım. Ramazan'ın son günlerinde huzur ve mutluluğu paylaşarak, yeni bir aya hep birlikte umutla girelim." diyerek Kadir Gecesi'nde herkesin gönlünden geçirdiği dileklerin kabul olmasını diledi.