Türkiye ve Suriye arasındaki ulaşım işbirliği, yeni bir döneme adım atıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile, Suriye Ulaştırma Bakanı Behaeddin Şerim ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin detaylarını paylaştı. Bakan Uraloğlu’nun ifade ettiği gibi, bu görüşme iki ülke arasında ulaştırma sektöründe işbirliğini güçlendirme ve altyapı projelerinde önemli bir dönüm noktasını işaret ediyor.
Görüşme sırasında, karayolu taşımacılığının güçlendirilmesi, demiryolu taşımacılığının yeniden tesis edilmesi ve havalimanlarının kapasitesinin arttırılması gibi stratejik projeler üzerine kapsamlı bir fikir alışverişi yapıldı. Bakanlar, aynı zamanda tecrübe paylaşımı ve kapasite geliştirme konusunda işbirliğini derinleştirerek, iki ülkenin ulaştırma altyapısını daha verimli hale getirmek için ortak adımlar atma kararı aldılar.
Bu gelişmeler, bölgesel işbirliğinin yanı sıra her iki ülkenin ekonomik büyümesine de önemli katkılar sağlamayı hedefliyor.